Eva a Tatiana... ženy, ktorých spoločným príbehom je Jeran

Jeran je priestor…

  • otvorený všetkým, ktorí na seba chcú nahliadať ako na celistvú bytosť
  • ponúkajúci originálny vhľad do vnútorného ženského a mužského základu, ktorý sa cez nás pretavuje do vonkajšieho sveta a ovplyvňuje všetky aspekty nášho života
  • podnecujúci k autentickému konaniu, podporujúci prirodzenú tvorivosť, jedinečnosť a originalitu.

Eva Kubincová

Narodila som sa na strednom Slovensku, žijem v Košiciach.
K svojej odbornosti som dospievala cestou vlastných zážitkov a prácou na sebe, pomocou odborných kurzov v prepojení so samoštúdiom. Súčasne som absolvovala rôzne pre mňa zaujímavé spoločenské aktivity, ktoré sa zaoberali otázkami týkajúcimi sa ľudského potenciálu siahajúceho za realitu racionálnej mysle. Som aj učiteľkou klasickej jogy na spôsob Hatha jogy a Radža jogy…

viac o Eve

Tatiana Tyčiaková

Môj životný príbeh sa začal v roku 1969 v Moskve. Zažila som socializmus tak, ako ho mnohí v tejto dobe nepoznajú. V roku 1992 som ukončila vysokú školu s ekonomickým zameraním a pri uvoľnení hraníc sa otvorili možnosti ísť do sveta. Vtedy som prvý krát zažila veľkú zmenu svojho života – sťahovanie do cudziny,
za manželom na Slovensko.
Nové podmienky prinášali svoje radosti…

viac o Tatiane

Tvoríme spolu

Tvoríme spolu… a je nás viac ❤

Janka Baliaková

Som žena, ktorá rada tvorí, organizuje a plánuje. 

Mojou vášňou je objavovať dary ženstva a baví ma vytvárať priestor, kde sa ženy, vedomé si svojich darov, môžu podeliť o svoje skúsenosti a tým nás inšpirovať na našej jedinečnej ceste.

Mám kreatívnu myseľ, ktorej vďačím za nápady a jedným z nich je projekt DARY ŽENY www.daryzeny.sk

Naučila som sa pracovať s podvedomím prostredníctvom certifikovaného kurzu Neuro-Lingvistického programovania a tak viem, ako ľahko sa dá zmeniť to, čo už v živote nechceme a ako dosiahnúť to, čo chceme. Otvorilo mi to neuveriteľne veľa možností, ktoré chcem zdieľať.

Milujem prepájať myseľ, telo a dušu, aby boli v harmónii a mohli spolutvoriť náš nový, lepši život. Vediem kakaové ceremónie, ženské kruhy, rôzne formy intuitívneho tanca, kurzy Akášických záznamov, kurz kvantovania a rôzne prechodové rituály.

Objavila som v sebe dary, ktoré pomáhaju mne na mojej ceste životom a sprostredkúvajú uvedomenia ďalším ženám na ich vlastnej ceste.

Milujem a cítim v celom tele – akú silu máme, keď spolu tvoríme, spolupracujeme a navzájom sa podporujeme.

Daniela Arúna Vávrová

Som človek, žena na ceste… prirodzená, pokojného temperamentu, dobroprajná, veľkorysá, objavujúca svoj potenciál a otvárajúca sa mu. Moje druhé meno – Arúna – je moje hlbšie meno.

Som spokojná manželka, matka jedného syna, ktorý bol na 1. stupni ZŠ vzdelávaný doma. Vzdelaním som matematička (viem pekne podporiť žiaka ZŠ v jeho chuti lepšie porozumieť matematike), zmysluplnou životnou realizáciou bylinkárka a masérka. Aktuálne presadená z mnohoročného života v paneláku veľkomesta do domu pod lesom, učiaca sa gazdovať, záhradníčiť… plynúť s prírodou vonku i vnútri.

Milujem a objavujem tanec a prácu s telom, spev a hudbu, som výrobkyňa kabeliek značky BODKABELKA

Viem byť užitočná v tímovej práci, so zameraním na rozpracovanie detailov v smere účelnosti a krásna.
V tomto zmysle som sa s nadšením a nasadením zúčastnila tvorby novej webovej stránky Jeranu.

Podporujem Jeran, tak ako aj Jeran – Evka, Tatiana a širší kruh žien – podporujú mňa.
Krásna spolupráca. Je pre mňa radosťou podieľať sa na živote Jeranu – priestoru, ktorý je tu pre ľudí.

Liudmila

Liudmyla Kovalchuk

Živý človek, ktorý tvorí.

Teraz to chcem povedať o sebe. Pred 3 rokmi som vôbec netušila, koľko mám tvorivosti, ako veľmi ju budem milovať a ako veľmi uverím. Musela som si len dôverovať a prijať samú seba.

Ako každý som žila s predstavami, ako by to malo byť. Musím vyštudovať univerzitu, mať doktorát, tvrdo pracovať a zarábať peniaze, a ak mám šťastie – vydať sa. Predstavy… ktoré mi ani nepatrili, ale tlačili na mňa svojou dôležitosťou. No vďaka mojim rodičom, ktorí mi dali nezávislosť a slobodu, som si kládla veľa otázok, hoci zatiaľ nemali odpovede. A tieto otázky ma posunuli životom.

Veľa som sa snažila a veľa som skúšala. Pracovala som s deťmi ako učiteľka v škole, neskôr ako psychológ v ústave pre rozvoj detí. Potom som vyskúšala prácu s deťmi s autizmom. Vždy mi však niečo chýbalo. No nebála som sa ísť ďalej, hľadať si novú prácu, študovať a skúšať.

Takto ma život priviedol na prah Jeranu. A tam som si uvedomila, čo mi chýba… Začala som nachádzať odpovede na svoje otázky. Tam som sa prvýkrát stretla sama so sebou. Duša, ktorá neskutočne miluje tvorenie. Duša, ktorá sníva – a rada sníva. S dušou, ktorá si ide svojou vlastnou cestou a je ňou potešená. Teší ma celý tento proces. Jeran je pre mňa zdrojom inšpirácie a som si istá, že je to len začiatok.

podcasty One Wave mama´s

Danka Hozza Šoltísová

Som ženou, dcérou, matkou, sestrou, priateľkou, kolegyňou… sebapoznanie sa venujem hádam celý život.

Vďaka vzácnym ženám (z Jeranu, zo Zaježovej z pobytov Mama a dcéra, zo Školy empatie a iných ženských kruhov) na tejto ceste objavujem svoje dary a cítim túžbu sa o ne podeliť s ďalšími ženami.

Radka Leitnerová

Som vnímavá a zvedavá žena, ktorá putuje svojím životom, učí sa prijímať výzvy a vychutnávať si prítomný okamih.

Rada maľujem, kreatívne tvorím, píšem, cvičím jogu a veľmi obľubujem prechádzky v prírode. Čoraz viac si uvedomujem dopad človeka na životné prostredie a cítim nutnosť správať sa ekologicky, čo sa snažím uplatňovať aj vo svojom každodennom živote. 

Hoci mám ukončenú TUKE-LF, moja vášeň pre Toskánsko a víno ma na čas zaviedli do talianskej vinotéky, kde som načerpala množstvo skúseností.
Po určitej dobe som však v sebe pocítila silnú túžbu sama tvoriť niečo, čo ma bude ešte viac napĺňať a baviť. A tak vznikol projekt Dúška bylinky – bezobalový obchodík na Hlavnej 18 v Košiciach – priestor tvorený s veľkým srdcom a pokorou, kde nájdete nielen bylinky a čajové zmesi, ale aj lokálne veci od tvorivých ľudí a všetko, čo poteší nielen oči, ale aj zmysly.

V Jerane – prostredí plnom dôvery a podpory, ktoré Evka s Tatu spoločne vytvorili, som spoznala veľa inšpirujúcich ľudí a získala nové zážitky a skúsenosti nielen na vedených hodinách, ale aj na spoločných RR víkendoch. 

Teší ma, že môžem podporovať a dopĺňať tento ženský priestor aj formou dobrovoľníctva, že tu môžem prispievať svojimi nápadmi, prejaviť svoju kreativitu a inšpirovať aj ostatné žienky.

Lebo všetko je možné, ak tomu veríme.